Apadrinament escolar a Etiòpia i Vietnam

Ja són més de 500 infants i joves apadrinats!

Vull apadrinar

Per només 16,67 € al mes pots aconseguir que infants com la Rediet i la Kalkidan vagin a l'escola.

Vull apadrinar

Com funciona el programa d'apadrinaments?

Ara pots apadrinar un infant d'Etiòpia per menys de 0,60€ al dia

Contacta amb nosaltres i t'enviarem una fitxa amb la fotografia i dades d'un nen o nena per ajudar. Aleshores només caldrà que emplenis la fitxa amb les teves dades i ens la reenviïs al mateix email per començar amb l'apadrinament.

  • L'ajut és de 16,67€ al mes (en quotes de 50,00 € trimestrals)
  • Cada any t'enviarem un informe d'apadrinament amb l'evolució personal i acadèmica del menor.
  • Cada any ens pots enviar una carta, fotografia, petit detall, que nosaltres li entregarem personalment.
  • Si vols, pots viatjar a Etiòpia per conèixer al teu apadrinat/da.

El Programa d'apadrinaments escolars d'Ipi Cooperació ja compta amb gairebé 400 apadrinats. Col·laborem amb quatre escoles publiques d'Etiòpia, repartides per el nord del país, regions de North i South Wollo i Waj Imra. Els centres són la Negus Michael School (Dessie), l'Adengur School (Woldiya), escola Azeba (Sekota) i la Millenium School (Kobo).

Amb el teu ajut garanteixes que aquell infant anirà a l'escola, alhora que ajudes a sostenir la seva precària economia familiar. Sovint aquest nens i nenes, escollits entre els més necessitats del centre, viuen en unes condicions que de no intervenir amb l'apadrinament, aboquen al menor a abandonar els estudis precoçment, al veure's obligat a treballar per contribuir a la seva subsistència i la dels familiars amb els que viu. Són infants amb una vida molt dura. Molts són orfes o semi orfes, alguns viuen amb familiars que no tenen massa cura d’ells, altres estan sols amb l'ajuda de veïns.

TU POTS CANVIAR EL SEU DESTÍ!

Preguntes més freqüents

Intentem donar respostes

La meva aportació va íntegrament a l’infant?

L'escola avalua cada cas individualment i les seves necessitats, distribuint les aportacions segons les circumstàncies de cada infant, podent quedar un remanent destinat a sufragar despeses de manteniment d’altres projectes, millores i dèficits del centre.

L'apadrinament genera despeses de gestió?

Sí. Un apadrinament implica viatges de supervisió i control a la zona, salaris de coordinadors i assistents socials, documentació, preparació d'informes, etc, que en part sufraga IPI-COOPERACIÓ i en part es dedueixen de l'apadrinament. En cap cas aquestes despeses de gestió poden ascendir a més del 7% de l'import de l'apadrinament. Per tant, l'apadrinament reverteix quasi íntegrament en l’infant i/o en la seva comunitat.

A quins països puc apadrinar?

Ara mateix, només a Etiòpia. En un futur proper començarem amb d'altres països africans.

Fins a quina edat puc apadrinar l'infant?

Fins que acabi desè grau a l'escola. Desè grau equival a acabar l'ESO, però això no implica una edat determinada. El nostre apadrinament és una beca d'estudis condicionada a un esforç acadèmic i a les circumstàncies personals.

Puc pagar al meu apadrinat/da els dos cursos de preparatori i/o una carrera universitària?

Sí. IPI-COOPERACIÓ t'informaria del cost dels estudis si hi estiguessis interessat/da.

Puc visitar l’infant apadrinat a Etiòpia?

Sí, però IPI-COOPERACIÓ ara mateix no té la infraestructura turístico-logística necessària per a gestionar un viatge d’aquestes característiques. En gran part, l’interessat/da s’hauria de gestionar el viatge en qüestió.

Quina informació rebré de l’infant?

Inicialment rebràs la seva foto, situació personal, familiar i escolar. Després, anualment, rebràs un informe de seguiment més detallat amb una foto actualitzada.

Puc enviar-li regals?

Sí, però l'apadrinador/a s'ha de fer càrrec directament de l'enviament. De tota manera, recomanem coses senzilles i petites, que es puguin compartir amb altres infants, i de manera especial material escolar.

Puc enviar-li alguna cosa a través d’IPI-COOPERACIÓ?

Sí, però només fotografies en format paper, i/o cartes personals (preferiblement en anglès). Les delegacions d’ IPI-COOPERACIÓ que viatgen al país són petites i no podem fer-nos càrrec de despeses relacionades amb excés d’equipatge. Unes setmanes abans d’un viatge d’ IPI-COOPERACIÓ us ho comunicarem per si ens voleu fer arribar cap carta i/o fotografia.

Puc enviar-li diners?

No. Creiem que pot ser contraproduent.

Testimonis

Les vostres experiències

Vull apadrinar

Omplir el següent formulari

Vull apadrinar
Vull apadrina a: *
Idioma de contacte *
D'acord amb el que estableix la Llei Orgànica 15/1999, l'informem que les dades obtingudes en aquest formulari seran incorporades a un fitxer automatitzat sota la responsabilitat d'ASSOCIACIÓ INICIATIVA PRO INFÀNCIA, amb la finalitat d'atendre les seves consultes i fer-li arribar informació relacionada que pugui ser del seu interès.
Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició per escrit a la nostra adreça GRAN VIA CORTS CATALANES 646, 1r 2a 08007, Barcelona.
Mentre no ens comuniqui el contrari, entenem que les seves dades no han estat modificades, que vostè es compromet a notificar-nos qualsevol variació i que tenim el seu consentiment per utilitzar-les per a les finalitats abans esmentades.
L'enviament d'aquestes dades implica l'acceptació d'aquesta clàusula.

Vine a Etiòpia a conèixer el valor del teu compromís

Ens agrada ser transparents i, per això, t’animem a que vinguis a veure el que estem aconseguint gràcies a la teva col·laboració i tot el que encara queda per aconseguir.

Podràs conèixer el nen o nena que has apadrinat i com el projecte d’escolarització dels infants està millorant les condicions de vida de les seves comunitats.