Category
Ajuda Humanitària
About This Project

Ajuda humanitària A Costa d'Ivori

Any: 2012


Dotació de mobiliari, materials i entrega d’aliments als orfenats Yopougon, Dabou i Bouaké, i reconstrucció del d’Adjamé.

El passat mes de juliol, IPI COOPERACIÓ, sota la supervisió del nostre coordinador a Costa d’Ivori, el Sr. Daouda Soumadoro, va portar a terme la reconstrucció de l’orfenat d’Adjamé, (Pouponnière Marie Thérèse H-Boigny) afectat per l’impacte devastador del conflicte polític i bèl·lic al país. Igualment es va dotar aquell orfenat i els de Yopougon, Dabou i Bouaké, de bressols i d’altre mobiliari i, sobretot, d’aliments per mantenir als nens i nenes que hi viuen i que estaven en greu situació de supervivència. En total han estat 4 els orfenats que han pogut rebre l’ajuda humanitària.

Això ha estat possible gràcies a les donacions particulars d’un grup de famílies de Catalunya i de l’aportació de l’ONG IPI COOPERACIÓ. En total es van enviar 15.000€ que van servir per comprar el material i els productes, les factures originals dels quals les custòdia IPI-COOPERACIO. Les partides van ser destinades a construcció (reparació de l’orfenat Adjamé), obres de pintura i guix (orfenat Adjamé), bressols i matalassos, aliments i productes de neteja, taules i cadires, electrodomèstics (refrigerador, etc), productes d’higiene i farmàcia i sacs de carbó de bosc.

Això fa un total de 9.799.092 CFA, o, el que és el mateix, 14.960 euros.

Aquesta manifestació de solidaritat va tenir ressò en l’àmbit social del país, atès que es va portar a terme un acte d’entrega a l’orfenat de Youpogon, al qual van ser-hi convidats el Ministre de Treball i Asumptes Socials, M. Gilbert Kafana Kone i l’ambaixadora d’Espanya a Costa d’Ivori, Sra. Cristina Díaz Fernández-Gil i el Ministre d’Estat i PEM, M. Sidiki Konate.

Article al diari “FRATERNITE MATIN” del 15 d’agost sobre IPI Cooperació:

“Donació als orfenats de Costa d’Ivori: L’ONG Iniciativa Pro Infància alleuja els més petits."

Queviures i altres, sobretot matalassos, arròs i insecticides, estimats en deu milions de CFAs. És el valor de la donació feta als orfenats d’Adjmé, Youpogon, Dabou i Bouaké per l’ONG IPI. La cerimònia d’entrega va tenir lloc ahir a l’orfenat de Youpogon en presència de la seva Excel·lència Sra. Cristina Díaz Fernández-Gil, ambaixadora d’Espanya. Madrina de la cerimònia, ha estimat que aquesta donació era molt benvinguda perquè ajudarà els orfenats que han patit tant amb la crisi post-electoral que ha conegut Costa d’Ivori. També ha felicitat les autoritats i les responsables dels orfenats per la protecció i el respecte dels drets de l’infant, així com el treball assolit.

Segons explica l’entitat donant, l’ONG IPI Cooperació, representada per Daouda Soumahoro, aquests presents han estat oferts per famílies espanyoles com a conseqüència d’un SOS llançat per la mateixa ONG des de la seva seu a Barcelona. Amb aquesta acció, l’ONG vol així millorar la vida dels infants desfavorits i obrar pel seu benestar. La senyora Kouadio Adjoua Lucie, Directora de l’orfenat de Yopougon, en nom de les seves companyes, ha agraït a aquesta ONG aquest acte i ha promès de fer un bon ús dels diferents donatius rebuts. Ella també ha remarcat que cada infant té el dret a una família i que és això al que elles es dediquen cada dia. I dir que han estat 67 els beneficiats que s’acullen a aquesta manifestació. Visiblement contents, durant aquest matí han ballat amb “Tonton Bouba”. L’esdeveniment ha estat presidit pel Ministre d’Estat, el Ministre d’Afers Laborals i socials, el senyor Gilbert Kafana Koné”. M.C.OBINDE.