Category
Projectes escolars a Etiòpia
About This Project

Construcció de fonts i tanc d'aigua potable a l’escola Negus Michael.

Dessie (Etiòpia)

Any: 2010


A una gran part d’escoles públiques a Etiòpia no hi ha accés d’aigua corrent. Això suposa problemes d’higiene així com riscs de deshidratació per a tots els nens i nenes de l’escola.

ACCÉS D’AIGUA A L’ESCOLA NEGUS MICHAEL.

Localitat: Dessie, zona Wollo del Sud, regió Amhara, Etiòpia

Descripció: Dessie, amb una població de 181.658 habitants, és la capital de la zona Wollo del sud (2,518,862 d’ habitants).

Descripció escola: L’escola Negus Michael escolaritza a 1240 nens i nenes d'entre 6 i16 anys. Està situada en la barriada més pobre de la ciutat. Un 41% dels estudiants són orfes de pare o mare –o un dels dos progenitors, normalment el pare, ha abandonat la llar familiar -. Dins d’aquest percentatge, un 18% són nens i nenes orfes, dels quals la meitat (al voltant del 9%) no compten amb un entorn familiar proper, vivint sols, al carrer o essent explotats com a treballadors domèstics.

Període d’execució: 2.010

Actualitat: en funcionament

Beneficiaris: 1250 alumnes

Aquestes situacions i les dificultats que aquests nens i nenes es troben en la seva vida diària, provoquen en la majoria dels casos abandonament escolar prematur, privant-los d’un millor futur i encaminant-los cap a situacions de risc que comprometen el seu desenvolupament personal i social. A més a més, la seva lluita diària, la seva precària supervivència, dista molt de ser digna i acceptable des de qualsevol context i/o punt de vista.

A una gran part d’escoles públiques a Etiòpia no hi ha accés d’aigua corrent. Això suposa problemes d’higiene així com riscs de deshidratació per tots els nens i nenes de l’escola.

El 2.010 IPI COOP va instal·lar un tanc d’aigua potable i va construir unes fonts amb 16 aixetes per abastir tots els alumnes de l’escola Negus Michael.