Category
Ajuda Humanitària
About This Project

Suport a infants amb diversitat funcional greu de Costa d'Ivori

Any: 2019-2023


Els quatre orfenats públics de Costa d'Ivori (Yopougon, Dabou, Adjamé i Bouaké) acullen uns 200 infants amb diversitat funcional greu. Són els grans oblidats del sistema.

Ja hem enviat un contenidor de 40 peus ple de material ortopèdic i d'estimulació. Diversos professionals de la medicina, la fisioteràpia i el treball social s'han desplaçat a Costa d'Ivori per avaluar la situació d'aquests infants, fer un diagnòstic personalitzat, formar els cuidadors/es locals i sensibilitzar l'entorn dels centres vers els drets d'aquestes nens i nenes. Des de l'inici del projecte, l'any 2019, hem copsat grans avenços i una forta implicació dels centres i dels seus equips, que ha redundat en una millora molt significativa en el benestar dels infans benficiaris. L'èxit del projecte ens obliga a encetar una nova fase, que inclourà arranjaments d'espais per poder desenvolupar les teràpies, enviament i compra de més material, i més reforç i seguiment en la formació dels cuidadors/es. Aquesta segona fase es va iniciar el 2021 i actualment continua plenament vigent.

Amb aquest projecte volem millorar la qualitat de vida, l'autonomia i el benestar d'aquests nens i nenes, dotant-los de materials específics per a ells (cadires de rodes, caminadors, aparells de rehabilitació i estimulació...), formant a l'equip responsable del seu tractament i sensibilitzant a tot el seu entorn.

Vídeos

vídeo projecte